Empowerment, Leadership, Mind, Self Improvement, Success

Förändra ditt liv – det är upp till dig

En långvarig vän rekommenderade nyligen en av sina mest älskade självhjälpsböcker till mig – det var den senaste i en lång lista med hans rekommenderade läsning. När jag pratade med honom frågade jag hur han började utöva det han lärde av all sin läsning. Det framgick av vår konversation att han i själva verket var en livslängd student som levde livet till fullo, men att det sannolikt inte någonsin skulle testa det. När samtalet utvecklades berättade han för mig att en ömsesidig vän hade föreslagit för honom att han “skulle sluta läsa de blodiga böckerna och börja göra det!”

Bokhandlarna stönar av personlig utveckling, självförbättring och självhjälpsböcker. Det är stora affärer – tydligen den snabbast växande sektorn på publiceringsmarknaden. Dessutom finns det många webbplatser för personlig utveckling – som erbjuder alla möjliga stimulanser att köpa sitt paket som kommer att förändra ditt liv på fem minuter.

Ingen av dessa webbplatser, paket eller böcker kommer att förändra ditt liv. De kan mycket väl peka dig i rätt riktning, ge dig en inblick eller förståelse som saknats i din kunskap eller erfarenhet eller kanske ge dig konkreta tips om hur du kan få mer ut ur livet, förändra ditt liv, förändra ditt liv dig själv eller vad som helst. Utan tvekan finns det några mycket bra saker där ute – och en del innovativ och praktisk personlig utveckling onlinehjälp – men inget av det kommer att vara till någon nytta för dig förrän du genomför det för dig själv och fortsätter att använda det.

Du är den enda som kan förändra ditt liv. Du är den enda som kan ta kontroll över den fantastiska inre kraften som helt enkelt väntar på att du får fram modet eller energin för att släppa loss den. Men varken mod eller tapperhet krävs – i själva verket krävs det mycket lite ansträngning alls. Det intressanta är att mycket av råden från böcker och webbplatser kräver mycket liten ansträngning från din sida, egentligen krävs bara en liten mängd arbete av dig. För att förändra ditt liv oändligt behöver du faktiskt bara mycket små förändringar av det sätt som du använder ditt sinne. Och jag har faktiskt sett att många människor gör dessa små justeringar och upplever stora fördelar. Tyvärr, men efter att ha varit i den här verksamheten i över fjorton år, har jag sett alltför många människor som inte vill ta fem minuter varje dag, fortlöpande, för att göra de andra tjugotre timmarna och femtiofem minuter så mycket bättre . Jag vet att det inte är meningsfullt – men det är bara så lätt att återgå till att skriva, att falla tillbaka till vårt standardläge “inte så illa” och gå tillbaka till flocken av vanliga galna människor som helt enkelt inte tar kontroll över deras sinne .

Allt detta leder mig till den nyckelpunkt som jag vill göra – en som jag redan har hänvisat till – du måste fortsätta att använda det du lär dig i praktiken. Ingen bok, program eller paket kommer att förändra ditt liv på fem minuter. Du kommer inte att förändra ditt liv på fem minuter. Men fem minuter varje dag är en helt annan sak. Livet lever en dag i taget – så om du tar eller tar dig tid att se till att ditt sinne är igång varje morgon, kommer ditt liv att förändras bortom allt erkännande. Årtionden av forskning inom området psykologi har kommit till slutsatsen, i inga osäkra termer, att normala människor bara uppfattar vad de förväntar sig att uppleva och upplever bara vad de förväntar sig att uppleva – att det normala livet dikteras av det sorgligt slutna normala sinnet som föredrar, som sitt standardläge, att stanna vid de upplevelser som imponerade oss under våra bildande år. Så fungerar ditt sinne och hur ditt sinne alltid fungerar såvida du inte tar fem minuter varje morgon för att se till att det är öppet, tydligt och fokuserat på nu så att det inte är fokuserat på det förflutna.

Du måste se till att ditt sinne är öppet för affärer varje morgon – öppen för verksamheten att leva inte bara något gammalt inte för dåligt liv, men redo att leva livet till fullo där det är tänkt att levas – här och nu. Om du drar ditt sinnes uppmärksamhet in i det här och nu, kommer du att förändra din uppfattning – inte längre kommer det att färgas av de formativa händelserna som gjorde dig till den du tror att du är. Om du drar ditt sinnes uppmärksamhet in i här och nu öppnar du upp en hel serie erfarenheter som är helt främmande för det normala sinnet – det är upplevelsen av verkliga livet, verklig möjlighet, verklig lycka, verklig framgång – och det är allt på din villkor. När du drar din uppmärksamhet in i här och nu kommer du att ändra dina förväntningar och dina förväntningar när du ändrat kommer att leda till ett helt annat liv. Men din förändring är inte en engångshändelse – det är något du måste göra en dag i taget – för det verkliga livet levs en dag i taget.

Copyright (c) Willie Horton 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *