Empowerment, Leadership, Mind, Self Improvement, Success

Tips om hur man lever i nuet


Posts

Valet är viktigt i vänner och vänkrets

Den ofta citerade kloka maximalen “Vänskap är en dygd”, verkar söt klingande men det är inte en regel, mer i den snabbt föränderliga världen idag. Det uppstår ofta fall av intima vänner som förvandlas till bittra fiender. Människan är ett socialt djur, en vänskrets är önskvärd som ett mänskligt behov. Målet vilar på en person vem man ska välja en vän och hur stor borde vara vänskretsen.

Det är önskvärt och klokare att ha färre vänner än för många. Detta är lämpligt av många skäl. För det första säger för många vänner att cirka tjugo kan bevisa en olägenhet och kan vara en källa till besvär för en individ. Det är svårt och noggrant att underhålla dem kollektivt ibland och ännu svårare att uppfylla deras behov och krav. Detta är särskilt tillämpligt i modern tid. Med växande affärer har livet blivit snabbare än någonsin och människor har knappt att spara lite tid för sin egen lättnad och ångest från vardagens monotoni och drog.

Detta kan låta lite själviskhet eller utveckla en slags självcentrering bland individer. Men det har blivit ett faktum i det moderna samhället. Faktum kvarstår att med förändring av livsstil i levande, har också relationen mellan människor påverkats och vänskap är inget undantag.

I den gamla ordningen med bygade dagar erbjöd livet fritid i gott och rörde sig långsamt. Förhållandena varade längre. Nu en dag, mindre fritid betyder mindre tid för sig själv och ännu mindre för andra att skona. Detta gäller också vänner och släktingar. Eftersom det är en tvåvägsfråga, finns det inte mycket att klaga på mot bakgrund av fakta i det moderna livet. Det räcker för att inse varför en mindre vänskrets är önskvärd idag. Det är ganska bättre att inte förolämpa för många än att glädja de få som är bekvämare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *